名校调研系列卷•吉林省2026届上学期九年级第一次月考英语答案
名校调研系列卷•吉林省2026届上学期九年级第一次月考英语答案正在持续更新,目前2025-2026全国100所名校答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
09若美淫LEARNING芳关泽长第1版(上接第2版)()4.What should people bring to the读理解(二)concert?■黄亚男厉继选A.A chair蔺晓晶祖爽FOCUSB.A CD.C.A cardD.A musical instrument析TASK I(5.How can people learn more about theconcert?【解析】语篇类型:说明文A.By writing an email主题:人与社会之科学与技术B.By scanning the QR code短文大意:中国科学家利用古老传说和1-3 CDDC.By visiting the website.古代名人为航天设备命名,表明中华优秀传D.By making a phone call统文化对现代科技的巨大影响。Bat Chang'e I26.B。细节理解题。根据问题中..getWhen was the last time you watched theideasnaming satellites'”定位到文章第TASK 2sunrise?For Bugsy Sailor from the Unitedon.段。从“Space scientists have been greatlyinspired by the old stories and ancient famousStates,it's something he's been doing everye scientistspeople when giving them names.可知,太空1.89(years old)day for about six years.科学家在给卫星命名时受到了古老故事和Bugsy watched and took a photo of theman-made古代名人的极大启发,故B项符合题意。sunrise for the first time on the first day oft his opinion27、A。细节理解题。根据问题中2019.Then he decided to make it a traditionChang'eI”定位到文章第二段。从“China's2.challengesand do it every day.No matter what thefirst man-made satellite to circle around theweather is like,Bugsy goes out every morning.moon was named Chang'eI.可知,中国第Bugsy lives near Lake Superior,where the颗绕月飞行的人造卫星被命名为嫦娥一号故A项符合题意。3.ride a horseweather is often cold.The average temperatureat sunrise is only 2C,and sometimes there is28.C。推理判断题。根据问题定位到文thethe pasage?章第四段。通读第四段可知,该段第一句提even wind.h2…)出“科学家从古代名人身上汲取灵感(来命It takes a lot of effort for him to getthetim名中国的航天设备”,结合其后的关键信息4.pilot's licenseout of bed every day,but Bugsy says it's worthFor example'”可知,作者通过举例的方式来it.He learned a lot from this daily experience."be支撑自己的观点,故C项符合题意。Bugsy believes that waking up early tolik29.pe及程活警种阳山老酸黎树的育今然青A章结构题。文章第一段总述中watch the sunrise can remind us to slow down5.Age设备命名:第when life is busy and stressful.No matter how“嫦娥奔月”和“夸父逐日”的故事为中国的航grey the weather is,the sun will rise.It's like ao天设备和任务命名;第四段结合实例,介绍little reminder that life goes on and everythingare科学家从中国古代名人身上汲取灵感,为中第2-4版is going to be okay.Stu⑤国的航天设备命名;第五段总述全文,点明Bugsy has taken about 60,000 photosnepose of中华优秀传统文化对现代科技的巨大影响of sunrises,about 30 photos a day,for 2,000redays!In the first two years,he just did it forChinese结合段意梳理的内容可知,本文是“总总”结构的文章,故A项符合题意。一分备战中考题型专练之himself.As more and more people begangrdevelop30.D。主旨大意题。本文的最后一段是to follow him,he realized that his action对全文主旨的总结,根据其中的“we can seedid mean something.It brought them great十how great our traditional culture is and what阅读理解(一)pleasure.His action has grown into a largerents ininfluence it has on our modern science andproject.He hopes his action will encouragetechnology'”可知,本文旨在告诉我们:中华优people to follow their interests.teculture秀传统文化是如何影响我们的现代科技的,训练营(一)()6.How does the writer start the passage?故D项符合题意。A.By raising a question.B.By sharing news.C.By describing some facts.1-5 DACDAD.By comparing different opinions.()7.What do we know from the secondparagraph?All the money will go to the children atWestport Hospital.A.Bugsy only goes out when the6-10 DACBBweather is nice.For more information:Call 264-XXXXB.The weather is usually warm whereBugsy lives()1.How long will the concert last?11-15 ACDBBA.For 2 hours.B.For 3 hoursC.For 4 hours.D.For 6 hours.ouy()2.What will Shirley do at the concert?训练营(二)】AA.Sing songs.How to save someone from the iceB.Play the violin.What should you do if someone fallsC.Play the piano.1-5 ACDDBthrough the ice?Follow these steps to save theD.Play the drums.lives of others while keeping yourself safe.()3.If Mr.and Mrs.Smith and their twoSteps:acesons go to the concert,how muchter6-10 CABCDshould they pay?A.S5.B.$10.Don't run ontoC.s15D.S20Call for help11-15 CBCADthe ice.下转第3版)
本文标签: